Ö-kampen har blivit sektionskampen

Fågelklubbarna på Öland och Gotland har en lång tradition av att mötas i en kamp om bästa fågelhundarna. Efter sammanslagningen till Östra Fågelhundsklubben har vi återupptagit traditionen men nu som en sektionskamp mellan gamla Ölands fågelhundsklubb, Östsvenska fågelhundsklubben och Gotlands fågelhundsklubb, som alla numera ingår i Östra Fågelhundsklubben. 

Till tävlingen utser vardera sektionen ett lag som detta år kom att bestå av 4 hundar, en unghund och tre öppenklass- eller segrarklasshundar. Tävlingen har fokus på trevlig samvaro med god mat och dryck men givetvis även i form av ett lite lättsamt fågelhundsprov. 

Alla 12 hundarna prövades i två släpp och Mila Laago och Per Olsson tjänstgjorde som domare. För att kunna jämföra hundar och lag skapade vi ett poängsystem där exempelvis utmärkt fart gav 5 poäng och godtagbar fart gav 1 poäng. Samtliga hundar bedömdes med avseende på fart, stil, sökbredd, reviering och samarbete med samma poängsystem. Modellen fungerade bra och den gav möjlighet att löpande under dagen se hur lagen låg till. Kanske är modellen något att pröva även i mera officiella sammanhang?

Kampen blev givetvis stentuff och lagen hetsade varandra med nykonstruerade hejaramsor. Tyvärr var vädret inte så lyckat så fågelsituationerna uteblev men ett lag gick givetvis till seger. 

Vinnande lag blev Öland och som tvåa kom Gotland. Efter kampen bjöd dagens markvärd ÖlandsNisse på ärtsoppa och vi som deltog hade verkligen trevligt och ser fram emot nästa års sektionskamp. Priserna var skänkta av Ribes och vi tackar för gåvan. 

På de följande bilderna presenteras lagen och några av de övriga medverkande. 

Vinnande laget bestod av Stefan Sigurdsson, Richard Olofsson, Kenneth Laago och Mona Hammar

Lag Gotland som bestod av Lars Granqvist, Marianne Hamilton och Robert Åkerlind.
Lag Östsvenska som bestod av Claes Lindström, Mattias Jönsson och Marie-Louise Sjöberg.
Dagens värd, Nils-Erik Nilsson, mera känd som ÖlandsNisse
De omutbara domarna Mila Laago och Per Olsson.
Vinnande lag med priser från Ribes Fritidsbutik.