Resultat vårprov Öland

Lördag förmiddag
Björås Grissla 1:a pris ÖKL, Daniel Nilsson
Hagalidens Carmencita 2:a pris ÖKL, Kjell Gustafsson
Domare Camilla Paradis

Lördag eftermiddag
Ballydavid Macha 2:a pris ÖKL, Camilla Paradis.
Domare Johanna Gustafsson Melin

Söndag förmiddag
Hagalidens Carmencita 1:a pris ÖKL, Kjell Gustafsson
Top Point Iris 1:a pris ÖKL, Henrik Nilsson
Domare Torbjörn Larsson

Söndag eftermiddag
Fågelkärrs Vilja 1:a pris UKL HP, Patric Sundin
Stina 2:a pris ÖKL, Alexander Bennergård
Domare Torbjörn Larsson

ÖFK tackar alla medverkade, funktionärer, Camilla Paradis, Johanna Gustafsson Melin och Torbjörn Larsson som dömt. Och ett stort tack till Ölands-Nisse som ställt upp med och visat fina marker. Vi är glada över att det just nu känns som vi har en ökad tillgång av vilda rapphöns på Öland, nu hoppas vi på en fin vår med stora kullar. Och att vi kan anordna ett trevligt prov till hösten, vågar man hoppas på förläggning och middag?
Många deltagare uppskattade att partierna bara innehöll 6 startande och att det hölls ett parti på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Väntetiderna blev korta och provet effektivt. Inte minst de med lång resväg var tacksamma över att det bara behövde avsätta en halv dag. Om proven avser kvalitetsbedömning är kanske denna modell något som kan passa även i framtiden även om inte Corona restriktioner dikterar villkoren.